Nacht van de Nacht Heemskerk en Wijk aan zee

Gepubliceerd op 27 september 2023

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2023. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van de natuur. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Wijk aan Zee en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Wijk aan zee

Vanaf de slagboom bij Sea You in Wijk aan Zee (Noordpier), zal een wandeling plaats vinden onder leiding van een gids. Tijdens de excursie wordt er van alles verteld over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt ongeveer 60 minuten, de starttijden zijn 19.00 uur en

20.15 uur. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtw2023 . De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouderen die goed ter been zijn, denk aan passende kleding. In totaal zijn er 40 plaatsen beschikbaar. Honden en eigen verlichting zijn niet toegestaan.

Heemskerk

Vanaf duiningang het Kraaienest, Duinweg 2A te Heemskerk, wandelt u met een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied en tijdens deze wandeling komt u langs diverse educatieve elementen waar experts u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld.

Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten en is ruimte voor 160 bezoekers. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachthk2023

De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder die goed ter been zijn, honden zijn niet toegestaan. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat of online.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets!