Materialen in de klas

U kunt de natuur in de klas halen met de volgende ondersteunende lesmaterialen. U kunt deze materialen gratis aanvragen via www.nmewijzer.nl. Hier vindt u ook het meest recente aanbod!

NIEUW! Kaartspel biodiversiteit

Dit kaartspel leert je om spelenderwijs de samenhang en de afhankelijkheid in de natuur te leren kennen. Voedselrelaties en strategie zijn sleutelwoorden bij dit spel. Probeer al jouw planten en dieren een plekje te geven maar pas op voor de tegenstanders want voor je het weet kapen ze het voedsel voor jouw neus weg. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, 3-4 spelers. Het spel blijft uiteraard in uw bezit.

Klimaat Kennis kwartet

klimaat kwartet

NIEUW Klimaat Kennis Kwartet

Weet jij alles van klimaatverandering?

Speel het kwartetspel en leer tegelijk over allerlei onderwerpen; van plasticsoep tot mogelijkheden in jouw eigen omgeving.

• Periode: hele jaar
  • Leeftijd: groep 5 t/m 8
  • speelduur á 15 minuten

Maximaal 3 exemplaren per school.

wonderwel

NIEUW! Boek Wonderwel welkom in het huis van de toekomst

Dit boek gaat over bijzondere natuurkrachten en slimme techniek achter alledaagse voorzieningen in huis, zoals drinkwater, riool, verwarming en internet. Hoe gaan die voorzieningen eruitzien in het huis van de toekomst? Lees dit boek en verwonder je over nieuwe, duurzame uitvindingen en denk mee over alle vragen die er nog liggen. Het boek blijft in uw bezit.

Geschikt voor de bovenbouw en gedurende het hele schooljaar te gebruiken.

Thema's: afval, biodiversiteit, duurzaamheid, energie, klimaat, milieu, natuur, verkeer en vervoer, voeding, water.

ba069

NIEUW! Inspiratiemap Groene schooltuinen

Deze map van Stichting Spingzaad bevat 23 fotocollages met uitleg over de transformatie van een gewoon schoolplein naar een groen en uitdagend schoolplein.

Ideaal als steuntje in de rug bij deze omvorming. Onderwerpen die o.a. aan bod komen: biodiversiteit, bewegen, bouwen, water, hoog/laag, aanleg etc.

De uitleentermijn van deze map is 1 maand tenzij van tevoren anders afgesproken met NME Beverwijk & Heemskerk. Na reservering neemt NME Beverwijk & Heemskerk zo spoedig mogelijk contact met u op.

kikkerdril tot kikkervisje

NIEUW! Van kikkerdril tot kikkervisje

Met het pakket "van kikkerdril tot kikkervisje" kunt u het gehele proces van vangen, groeien en terugzetten in de natuur volgen. De zoekkaarten helpen bij het benoemen van de soorten. Komkommerschijfjes en gekookte sla kunnen bijvoorbeeld als voer dienen voor de kikkervisjes

De materialen mag u behouden.

• Periode: eind maart  t/m juni
-eetbare-bloemen

NIEUW! Eetbare bloemen in de klas

Sommige bloemen zijn eetbaar. Hoe leuk is het om met deze kweekset het groeiproces in de klas te volgen en daarna ook echt zelf te proeven!

• Periode: februari t/m september
tomaten

NIEUW! Tomatenplantjes in de klas

Volg het groeiproces in een aantal weken van de tomaat en ervaar hoe heerlijk deze smaakt!

• Periode: februari t/m september

Thee in de klas

• Periode: januari t/m december
  • Leeftijd: groep 1 t/m 8

Volg het groeiproces van thee en drink daarna met de hele klas een zelf gekweekt kopje thee.

Tuinkruiden in de klas

• Periode: januari t/m december
  • Leeftijd: groep 1 t/m 8

Kweek zelf allerlei soorten kruiden en kom erachter hoe heerlijk alles smaakt.

Insectenhotel in de klas

• Periode: februari t/m oktober
  • Leeftijd: groep 3 t/m 8

Help de insecten rondom de school en bouw een eigen insectenhotel. Max. 3 per klas.

Paddenstoelen in de klas

• Kweekset champignons
  • Periode: september t/m november
  • Leeftijd: groep 1 t/m 8

Met deze kweekset kunt u met de klas zelf champignons kweken. Het bijhorende lesmateriaal bevat tal van lesideeën die alles met paddenstoelen te maken hebben.

Groententuintjes in de klas

• Periode: maart t/m juli
  • Leeftijd: groep 1 t/m 8

Volg het groeiproces van de verschillende soorten groentes in de klas. Met deze kweekset kweekt u 4 groenten in de klas.

Vlinder in de klas

• Periode: maart t/m september
  • Leeftijd: groep 1 t/m 8

Echte vlinders in de klas met deze kweekset. U ontvangt een levend pakket met 20 eitjes, 10 rupsen en 5 poppen en lesmateriaal van de Vlinderstichting.

Braakballen in de klas

• Periode: januari t/m december
  • Leeftijd: Groep 4 t/m 8

Ontleed braakballen van roofvogels en ontdek wat zij gegeten hebben.

leskisten en spellen voor basisscholen

Ook beschikken wij over diverse leskisten en spellen die worden uitgeleend aan basisscholen, kinderopvang, buurthuizen en buitenschoolse opvang (BSO). De kisten zijn onderverdeeld in de thema’s; planten & dieren, water, klimaat & energie en techniek. Voor het actuele aanbod en reserveringen kunt u terecht op www.nmewijzer.nl