Lesaanbod scholen

NME Beverwijk en Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Scholen in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk kunnen kosteloos gebruik maken van onze NME-lesprogramma's. Onderstaand aanbod is te reserveren via www.nmewijzer.nl.

Kabouterspeurtocht

• Periode: september t/m november
  • Leeftijd: groep 1 t/m 3

Tijdens de kabouterspeurtocht speuren de kinderen naar kabouters in het bos en voeren zij diverse opdrachten uit.

Waterdiertjes in de sloot

• Periode: april t/m oktober
  • Leeftijd: groep 3 t/m 8

Met een schepnet gaan we op zoek naar het leven in de beek bij park Westerhout. Verbaas je over de verschillende vangsten!

Strandexcursie

• Periode: mei t/m september
  • Leeftijd: groep 5 t/m 8

Volg deze leuke les op het strand van Wijk aan Zee! Kom met de klas sleepnetvissen en vissen met garnalennetjes.

Loop mee met de schaapskudde

• Periode: mei t/m oktober
  • Leeftijd: groep 3 t/m 6

Wandel mee met de schaapsherder en haar kudde, aai de schapen en leer hoe schapen leven.

Gastles duurzame energie

• Periode: het gehele jaar
  • Leeftijd: groep 6, 7 en 8

Tijdens deze twee uur durende gastles gaan de leerlingen van groep 6,7 of 8 aan de slag met de thema’s windenergie, verwarming en zonne-energie.

Boer zoekt hulp

• Periode: april t/m september
  • Leeftijd: groep 1 t/m 4

Kinderen gaan op de kinderboerderij aan de slag met verschillende taken zoals was ophangen, omgang met dieren en het opruimen van het erf.

Van graan tot pannenkoek

• Periode: het gehele jaar
  • Leeftijd: groep 3 t/m 5

Maal de graankorrels, melk de koe en haal eieren bij de kip en maak uiteindelijk jouw eigen pannenkoek.

Bijenles door imker

• Periode: deze les is nog onder constructie
  • Leeftijd: groep 4 t/m 8

Leerlingen leren over de belangrijke rol en het leven van de bij. Ook het belang van de bijenkast wordt onder de aandacht gebracht.

Nog niet te boeken; onder constructie

Meneer de Pauw

• Periode: maart t/m oktober
  • Leeftijd: groep 1 t/m 3

Lesprogramma waarbij de leerlingen allerlei voel-, ruik-, kijk-, en luisterspelletjes uitvoeren om de dieren van de kinderboerderij te leren kennen

Excursie naar Heemskerkse tuinder

• Periode: april t/m september
  • Leeftijd: groep 3 t/m 8

Op locatie leren leerlingen over zaaien, planten, wieden en oogsten. Luister en doe mee met deze leuke les.

Fotospeurtocht op Kinderboerderij de Baak

• Periode: januari t/m december
  • Leeftijd: groep 1 t/m 6

Ga in een groepje op zoek naar de foto's uit het boekje en leer over de dieren op Kinderboerderij De Baak.