excursies

Excursies volwassenen

Ook dit jaar organiseren wij weer diverse educatieve activiteiten voor volwassen. Activiteiten waar natuur- en milieu centraal staan. Denk aan lezingen, wandelingen en workshops. Hieronder vindt u onze agenda. U kunt zich via deze pagina direct inschrijven voor de activiteiten. Deelname is gratis. Maar wees er op tijd bij, want de inschrijvingen gaan altijd hard!

datum

activiteit

deelnemen?

dinsdagavond 17 maart

lezing GEANNULEERD i.v.m. Coronamaatregelen

Lezing nachtdieren voor volwassenen. Gastspreker Erwin van Maanen is ecoloog en vertelt over nachtdieren.

Locatie de Smaeckkamer - Westerhoutweg - Beverwijk

max. 30 personen

dinsdag 21 april

wandeling GEANNULEERD i.v.m. Coronamaatregelen

Duinwandeling Natuur en de 2e Wereldoorlog.  Evertjan Woudsma van Bosw8er neemt u mee op pad en onderweg ontdekt u allerlei natuurlijke en niet-natuurlijke elementen die stammen uit de bezettingstijd.

max. 20 personen

dinsdagavond 12 mei

workshop GEANNULEERD i.v.m. Coronamaatregelen

Workshop Voorjaarsstuk maken. Bloemiste Sandy van Sfeer & Bloem leert u over bloem (bollen) en leert technieken hoe u deze kunt verwerken in een mooi stuk. Locatie: Educatieruimte 't Koetshuijs - Tolweg- Heemskerk

max. 15 personen

zaterdag 16 mei

wandeling GEANNULEERD i.v.m. Coronamaatregelen

Tijdens de Nationale Vogelweek organiseert NME wederom een vogelwandeling. Ook dit jaar verzorgt Evertjan de 2 uur durende wandeling.

Start 09.00 uur vanaf Parkeerplaats Oudendijk Heemskerk.

aanmelden via www.vogelweek.nl

zaterdagavond 29 augustus

Avondwandeling Nacht van de Vleermuis. Richard Witte van Bureau Endemica deelt deze avond zijn passie voor de vleermuis.

Locatie: 't Koetshuijs Heemskerk

max. 20 personen

dinsdagavond 15 september

Ingrid Natuurlijk! neemt u mee de natuur in tijdens de volwassen Herfstwandeling. Een aanrader!

Locatie startpunt Educatieruimte 't Koetshuijs Heemskerk

max. 20 personen

dinsdagavond 22 september Fotograaf Johan van de Wielen belicht het thema lichtvervuiling. Locatie Educatieruimte 't Koetshuijs

max. 30 personen

zaterdagavond 31 oktober

Nacht van de Nacht. Ook dit jaar verzorgt NME weer wandelingen. Informatie volgt gedurende het jaar.

dinsdag 10 november

19.00-20.00 uur

Lezing tuinvogels en tuininrichting door het Vogelhospitaal: Kom naar deze lezing en leer over de vogels die uw tuin bezoeken. Hoe kunt u uw tuin inrichten zodat de vogels beter kunnen nestelen of voedsel kunnen vinden?

Locatie: De Smaeckkamer - Westerhoutweg - Beverwijk

max. 25 personen