Hackathon Beverwijk in 2040

Gepubliceerd op 2 maart 2018

Op woensdagmiddag 21 februari 2018 was het zover! Namens NME Beverwijk Heemskerk brachten wij een challenge in tijdens de eerste Hackathon Beverwijk in 2040. Een hackathon is een bijeenkomst om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is dat, meestal in 24 uur tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent probleemstelling.

Vanuit het thema: hoe leven we zwerfafval vrij in 2040? boden wij een probleemstelling aan. Hier lieten wij de creatiefste mensen die we in Beverwijk hebben, namelijk basisschool kinderen, volop brainstormen. Kinderen zijn bij een onderwerp als dit van onschatbare waarde. Ze zijn de toekomstige volwassenen 2040 én hun voorstellingsvermogen om buiten de lijntjes kunnen kleuren zijn stimulerend voor een innovatieve en visie op de toekomst met inspirerende aanbevelingen.

De kinderen werden begeleidt door een vertegenwoordiger van Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en presenteerden aan het einde van de dag hun visie aan het publiek zoals dat helemaal paste binnen de locatie: het Kennemer Theater Beverwijk. Het was een creatieve en inspirerende middag. Een aantal ideeën zullen vanuit deze kinderschoenen gaan groeien tot mogelijk mooie ontwikkelingen! Missie betrokkenheid en aanzetten tot gedragsverandering is geslaagd!


hackathon