Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Gepubliceerd op 12 september 2019

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober 2019. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Beverwijk / Wijk aan Zee

Vanaf strandpaviljoen Het Strandhuis, Zwaanstraat 2 te Wijk aan Zee, zal een strandwandeling plaats vinden onder leiding van een gids. Tijdens de excursie vertelt de gids over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt 60 minuten, de starttijden zijn 19.00 uur en 20.15 uur. Voor deze excursie dient u zich online aan te melden. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder. In totaal zijn er 100 plaatsen beschikbaar.

Heemskerk

Vanaf parkeerplaats Oudendijk wandelt u onder leiding van een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied en tijdens deze wandeling komt u langs diverse educatieve elementen waar experts u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld. Deze avond is er extra aandacht voor de wolf, een actueel onderwerp en ook te zien op de tentoonstelling bij PWN.

Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten en is ruimte voor 400 bezoekers. Voor deze excursie dient u zich vooraf online aan te melden.

De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar en ouder. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets!