Aankomende activiteiten


Wij organiseren deze maand twee activiteiten. In het Koetshuijs vindt op dinsdag 18 juni een lezing plaats over natuurbeleving en biodiversiteit. Op de Kinderboerderij De Baak kunnen kinderen woensdag 26 juni een insectenhotel maken. Via deze pagina kunt u zich voor deze activiteiten aanmelden.

Lezing natuurbeleving en biodiversiteit

Meer weten over natuurbeleving en biodiversiteit? Kom dan dinsdagavond 18 juni naar de leuke en leerzame lezing Evert-Jan Woudsma van bosw8ter. Natuurbeleving zit bij Evert-Jan in zijn DNA en daar ga je van genieten tijdens de lezing. Geen standaard lezing maar wel met materialen uit de natuur, foto's, filmpjes en een flinke dosis humor!

De lezing vindt plaats in het Koetshuijs in Heemskerk, start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. De lezing is  gericht op volwassenen. Deelname is gratis. Omdat er maar 45 plaatsen beschikbaar zijn, is vooraf aanmelden nodig.

Insectenhotel maken

Op woensdagmiddag 26 juni kun jij bij Kinderboerderij de Baak een insectenhotel maken. Dat is niet alleen leuk om te doen, als je het insectenhotel thuis ophangt, help je insecten daar enorm mee.

Met een insectenhotel lok je insecten die nuttig kunnen zijn voor belangrijke taken in onze tuinen; ze zorgen voor bestuiving en zijn natuurlijke bestrijders. Toch hebben zij het moeilijk. Wil jij ze ook helpen? Kom dan naar de Baakbelevenis en zet je eigen insectenhotel in elkaar! Hang het insectenhotel thuis op een hoge, zonnige plek en help mee onze natuur te verbeteren!

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het noodzakelijk om je voor deze activiteit op te geven. Je kunt starten om 15.00 uur of om 16.00 uur. Deelname is gratis